Borstvoeding op jouw manier

Voor de (toekomstige) ouder die van haar borstvoedingsavontuur een succesverhaal wil maken.​

BEDANKPAGINA 3 - UPSALE (voorkeurfoto)

Herken je dit:

Hoe fijn zou het zijn als:

BEDANKPAGINA 2 - TUSSENOPTIE (voorkeurfoto)

Wil jij dit ook?

Dat kan! In “Borstvoeding op Jouw Manier” leer jij zoveel meer dan enkel de basisprincipes van borstvoeding.  De cursus geeft jou kennis, praktische handvaten en bovenal veel vertrouwen om van jullie borstvoedingsavontuur een succesverhaal te maken. Dankzij de visualisaties zie je effectief hoe je borstvoeding kan geven. 

Wat kan jij je daar dan bij voorstellen?

Verderop zie je in een schematisch overzicht dat er 3 opties zijn om deel te nemen aan dit unieke online programma, namelijkstarten”, “voortzetten” en “VIB (Very Important Breastfeeder). De cursus an sich bestaat uit verschillende modules. Elke module voorziet een aantal korte, behapbare, mommy-proof video’s met uitleg en visualisaties.

Met de optie “starten” krijg je toegang tot de modules die jou van voldoende kennis en praktische tips voorzien om een vliegende start te maken. 

Met de optievoortzetten krijg je toegang tot alle modules. In deze modules zullen normale ervaringen én allerhande uitdagingen op langere termijn toegelicht worden. Je kan als het ware gaan “kennis-shoppen” in de verschillende modules, afhankelijk van de uitdagingen die op jullie pad komen.

Als 3e is er de optie VIB – Very Important Breastfeeder – want ja, dat ben jij! In deze optie krijg jij bovenop alle modules uit de cursus, toegang tot de besloten facebook-community én maandelijkse Q&A-videocalls. Hier worden al jouw vragen beantwoord én vind jij (live) verbinding met gelijkgestemden. Word jij ook lid van onze online borstvoedings-village?

After all, it takes a village to raise a child ❤️

Je kan kiezen tussen 3 formules:


Borstvoeding
starten

1 jaar toegang tot 7 modules
97
77
 • Instappen kan al vanaf 15


  De basis van borstvoeding
 • Het vraag-en-aanbod-principe
 • Verschillende houdingen
 • De magie van moedermelk
 • Normale ervaringen in de eerste week
 • Wat als…? Uitdagingen in de eerste week
 • Rol van de partner


Borstvoeding
voortzetten

1 jaar toegang tot alle modules
beschikbaar najaar 2024
 • De 7 modules uit "borstvoeding starten", aangevuld met al deze:
 • Normale ervaringen later on the road
 • Langvoeden
 • Wat als…? Uitdagingen later on the road
 • Dipje in je melkproductie
 • Moedermelk kolven
 • Moedermelk geven
 • Werkhervatting
 • Borstvoeding afbouwen
 • Getuigenissen

VIB: Very Important Breastfeeder

Levenslang toegang tot VIP-formule
247
167
 • Instappen kan al vanaf € 29

  LEVENSLANG toegang tot alle modules* Én daarbovenop nog:
 • Toegang tot besloten facebookcommunity: om te verbinden met gelijkgestemden en al je vragen te kunnen stellen in een borstvoedingsminded omgeving
 • Deelname aan maandelijkse Q&A videocalls: voor live verbinding met gelijkgestemden en een live antwoord op jouw vragen
 • Als VIB-lid wordt je dankzij de VIB-community extra gesteund, geïnformeerd en gemotiveerd om van jouw borstvoedingsavontuur een succesverhaal te maken. Eigenlijk weet je het al eh, jij bent een Very Important Breastfeeder! Toch?!

Had ik trouwens al gezegd dat:

BEDANKPAGINA 1 - DOWNSALE

Wat anderen zeggen

Dankzij Borstvoeding op Jouw Manier…

Deze cursus is voor jou als:

Deze cursus is niets voor jou als:

Zit jij nog met vragen?

Zeker! Idealiter doorloop je de eerste modules reeds tijdens je zwangerschap. Goed geïnformeerd aan je borstvoedingsavontuur beginnen, maakt een wereld van verschil.

Absoluut. De basis kan meer gefinetuned worden en je zal meer (zelf)vertrouwen krijgen. Bovendien wordt er ook gefocust op normale ervaringen en uitdagingen later on the road. Er zijn modules voor elke fase van jouw borstvoedingsavontuur. Als je voor de optie VIB kiest – Very Important Breastfeeder – krijg je trouwens toegang tot onze online community en maandelijkse Q&A videocalls. Wie kan die extra steun, informatie en motivatie niet gebruiken?!

Ohja! Ik zou het geweldig vinden als jij als hulpverlener jou ook wil verdiepen in borstvoeding. Er zijn helaas nog té weinig hulpverleners met accurate kennis over borstvoeding. Help jij mee het verschil maken voor borstvoedingsmama’s?

Dat vind ik natuurlijk heel jammer, want we hebben jou er graag bij! Het is wel geen probleem. De Q&A’s worden opgenomen en zullen nadien herbekeken kunnen worden in jouw online leeromgeving. Live aanwezig zijn heeft natuurlijk wel zijn voordelen. Zo kan je bijkomende vragen stellen en kunnen we dieper ingaan op uitdagingen waar jij concreet tegenaan loopt.

De inhoud van de cursus is meteen beschikbaar in jouw online leeromgeving. Je kan alles op je eigen tempo bekijken en ook selecteren welke modules op welk moment voor jou van toepassing zijn. De Q&A videocalls gaan wel door op vastgelegde momenten, maar live aanwezig zijn is geen vereiste. Je kan de sessies altijd achteraf bekijken op een moment dat voor jou beter uitkomt.

Dit is zeer afhankelijk van jouw verzekering. Sommige Belgische ziekenfondsen (Bijv. Liberale Mutualiteit) voorzien een borstvoedingspremie. Deze zou je bijv. deels kunnen gebruiken voor de aankoop van de cursus. De meeste Nederlandse zorgverzekeringen voorzien een vergoeding van een borstvoedingscursus. Vraag het dus zeker na bij jou zorgverzekeraar. 

Dat kan. Mail me dan even op ouderschap@byraisa.be met het mailadres waarmee je bent ingelogd. Dan bezorg ik jouw een persoonlijke kortingscode om aan verlaagd tarief je cursus te vervolledigen.
Neen. Geen enkele online cursus kan persoonlijke 1-op-1 begeleiding volwaardig vervangen. Het zal wel een erg mooie aanvulling zijn. 

In de optie “borstvoeding starten” krijg je toegang tot 7 megawaardevolle modules die je alle ins en outs leren over de basis van borstvoeding. Je krijgt ook al meteen extra tips en adviezen mee voor de meest voorkomende uitdagingen in de eerste weken. Goed begonnen, is half gewonnen! Met de optie “borstvoeding voorzetten” krijg je daar nog 9 extra modules bovenop! In deze modules ontdek wat je nog allemaal kan verwachten van borstvoeding later on the road. Wat je kan doen bij specifieke uitdagingen. Hoe je het kolven en oefenen met een flesje kan aanpakken, et cetera. Kortom alle info voor het volledige verloop van jouw borstvoedingsavontuur. De optie “Very Important Breastfeeder” is de kers op de taart. En stiekem weet je het al; jij bént een Very Important Breastfeeder! Met deze optie krijg je levenslang toegang tot alle modules in de online leeromgeving. Maar daar bovenop krijg je er een hele online village bij van like minded borstvoedingsmama’s. Deze village bestaat enerzijds uit een besloten facebookgroep, waarbij je elkaar vragen kan stellen, kan steunen en motiveren. Anderzijds uit LIVE maandelijkse Q&A videocalls. Je kan mij hier jouw persoonlijke vragen stellen, leren van elkaars ervaringen én steun vinden bij elkaar. Because it takes a village to raise a child.

We proberen maandelijks een Q&A in te plannen. Het moment en tijdstip zal variëren om in de mate van het mogelijke aan ieders planning tegemoet te komen. De planning wordt gedeeld in de online leeromgeving. In de besloten facebookgroep (online community) wordt op voorhand een herinnering geplaatst. 

In de vakantiemaanden zijn er geen Q&A’s, maar je kan je vragen wel altijd doorlopend stellen in de community, waar je ook antwoorden en steun van anderen kan krijgen. Ik streef ernaar om jouw vraag binnen de week te beantwoorden. Let wel op; specifieke vragen omtrent jouw specifieke situatie kunnen meestal een onvoldoende genuanceerd en volledig antwoord krijgen in een community. Een vraag bij een specifiek probleem, creëert eerst een heel deel bijvragen alvorens een scala mogelijke opties voorgesteld kunnen worden. Bij specifieke uitdagingen boek je daarom best een lactatiekundig consult in voor persoonlijke 1-op-1 begeleiding.

Helaas niet. Het blijft een natuurlijk proces waar enorm veel factoren een rol in spelen. Dankzij de cursus leer je wel welke factoren belangrijk zijn en waar je kan bijsturen. Je krijgt een onschatbare hoeveelheid kennis en praktische handvaten, waardoor jouw kansen tot een succesvolle borstvoeding wel aanzienlijk zullen toenemen. Zeker als je voor de optie VIB (Very Important Breastfeeder) kiest, want onderzoek toont aan dat voldoende inhoudelijke én mentale steun een wereld van verschil maakt. Zullen we samen de uitdaging aangaan?

Hey mama!

Ben jij er klaar voor om van jouw borstvoedingservaring
een succesverhaal te maken?!