borstvoeding mama baby

Hey! Ik ben Raisa en het is mijn droom om jou te laten genieten van borstvoeding zoals jij dat voor ogen hebt!

In een notendop ben ik een gepassioneerde mama, vroedvrouw en lactatiekundige met het hart op de tong. Mijn omgeving omschrijft me meestal als gevoelig, flapuit, empathisch en rust uitstralend. Mijn man en kinderen betekenen de wereld voor mij.

Mijn visie

Persoonlijk ben ik voorstander van natuurlijk ouderschap. Een ouderschap dat mild en verbindend is, zowel naar jezelf als naar je kind toe. Ik vertrek graag vanuit de natuurlijke behoeften en noden van het kind. Anderzijds is het belangrijk een balans te vinden met jouw eigen behoeften en noden. En dit maakt het ouderschap mijns inziens zo’n uitdaging! Elke ouder, ieder kind, we zijn allemaal anders met allemaal andere behoeften en noden. Niets is zwart-wit. Bijna alles is mogelijk; zolang het goed voelt en aangenaam werkt voor jou en jouw gezin. Samengevat ben ik nog het meeste voorstander van ‘ouderschap op jouw manier’. 

Deze visie trekt zich ook door in mijn mening over borstvoeding. Van mij moet zeker niet elke mama borstvoeding geven. Ik vind het belangrijkste dat mama’s keuzes maken waar zij zich zelf helemaal goed bij voelen. En ook borstvoeding geven is heel uniek en verloopt op heel veel verschillende manieren. Met mijn cursus Borstvoeding op Jouw Manier voorzie ik jou van alle nodige informatie en steun om van jouw borstvoedingservaring een succes te maken. Op jouw manier. Zodat jij kan genieten van borstvoeding zoals jij voor ogen hebt.

By Raisa gezinsshoot
By Raisa gezinsshoot

Persoonlijke ervaring

Het was eind december 2020 toen ons zoontje Otis een trotse mama van mij maakte. Ondanks dat ik al veel wist over het moederschap – gezien mijn professionele achtergrond – werd het ouderschap voor mijn man en mezelf toch een ware zoektocht. Met de steun van mijn man, was ik toegewijd aan ons borstvoedingsavontuur. Een avontuur waarin we veel uitdagingen gekend hebben.

Een te strak tongriempje en lipbandje, diverse voedselallergieën (waaronder koemelkallergie, soja-, ei- en tomaatallergie), regelmatig dipjes in mijn melkproductie en tweemaal een borstontsteking kwamen op ons pad. 

Desondanks kon ik 16 maanden borstvoeding geven. Een prestatie waar ik – zeker gezien al onze uitdagingen – toch erg trots op ben.

Eind oktober 2022 maakte Lily ons gezin compleet. Er was opnieuw sprake van verschillende allergieën en een te strak tongriempje en lipbandje. Deze keer waren we overal sneller bij en verloopt de borstvoeding een stuk vlotter. Ik geef inmiddels al ruim 1 jaar borstvoeding aan onze dochter en zolang het voor ons beide goed voelt, blijven we lekker verder gaan.

Het ouderschap blijft voor ons uitdagend; een constante belevenis van afwegingen. We blijven streven naar een goede balans in ouderschap op onze manier.

Professionele ervaring

In 2014 heb ik mijn opleiding tot vroedvrouw met grote onderscheiding afgerond. Deze heb ik versterkt met een diploma Master in Health Education and Promotion. Na mijn studies ging ik aan de slag als zelfstandig vroedvrouw in de thuiszorg. Dit bijberoep combineerde ik enkele jaren met een job in het ziekenhuis en daarna met het doceren van studenten vroedkunde aan de hogeschool.

In 2018 heb ik – samen met mijn collega – vroedvrouwenpraktijk l’Origine opgezet. Sinds 2021 ben ik volledig toegewijd aan de thuiszorg. In de praktijk begeleid ik gezinnen met een kinderwens, tijdens hun zwangerschap en tot 1 jaar na de geboorte.

 In de loop van de jaren heb ik me bijgeschoold tot lactatiekundige, voetreflexoloog en perinataal counselor. Stuk voor stuk opleidingen die mijn interesses sterk triggerden om “mijn mama’s” nog beter te kunnen begeleiden. Ik mocht al honderden gezinnen begeleiden in hun zoektocht naar ouderschap op hun manier. Mijn advies is nooit hetzelfde. We zoeken steeds samen naar wat voor het gezin werkt.

Tegenwoordig focus ik me voornamelijk op mama’s met borstvoedingsuitdagingen. Mama’s die door het bos de bomen niet meer zien en er met hun eigen vroedvrouw niet uit geraken. Het geeft dan zoveel voldoening als zij dankzij mijn adviezen terug kunnen gaan genieten van hun borstvoeding. Als ik hun kan zien blinken van trots zoveel dagen, weken, maanden, later!

By Raisa professionele ervaring
By Raisa info & tips blog

By Raisa

Een nieuw kindje in je leven blaast je toch even omver. Dat is een gegeven dat zeker is. Het prille ouderschap kan zeer overweldigend voelen. Je krijgt zoveel verschillende adviezen, er zijn zoveel verschillende meningen. Toch zijn we in één lijn gelijk; we willen het beste voor ons kind.

Het is in augustus 2022 dat ik alle kriebels in mijn lijf heb gevolgd en “By Raisa” heb opgestart. Met mijn online cursusaanbod, blogs en sociale media – volg jij me al? – wil ik jou en zoveel mogelijk andere ouders informeren en inspireren in je proces naar borstvoeding én ouderschap jouw manier.

Mijn Missie

Mijn missie? Jou handvaten geven om van jouw borstvoedingsavontuur een succesverhaal te maken!

Niet omdat ik vind dat elke mama (lang) borstvoeding moet geven. Wél omdat ik vind dat elke mama borstvoeding moet kunnen geven zolang als dat voor haar goed voelt. En op een manier die voor haar goed voelt.

In onze maatschappij – ja zélfs bij zorgverleners – is nog véél te weinig kennis over borstvoeding. Er wordt zóveel ondermijnend advies gegeven. Ouders worden zó onzeker gemaakt. Ik hoor zó vaak achteraf “hadden we dat maar eerder geweten“. 

En dat vind ik zó zó jammer. Als jij niet zolang kan genieten van borstvoeding, zoals je graag gewild had. Door gebrek aan informatie. Door gebrek aan een goede begeleiding.

Mijn droom werd een missie: elke mama kunnen laten genieten van borstvoeding op haar manier. En om zoveel mogelijk mama’s deze kans te geven, ontwikkelde ik mijn online cursus Borstvoeding op Jouw Manier.

De meest uitgebreide borstvoedingscursus op de markt. Een bron van onschatbare waarde, boordevol wetenschappelijk onderbouwde informatie, gecombineerd met ervaringsdeskundige praktische tips. En, een community vol gelijkgestemden voor steun en zelfvertrouwen.

Zodat jij wél met de juiste informatie én omringd met steun, van jouw borstvoedingsavontuur een succesverhaal kan maken.

Heel veel liefs,
You do you,
Raisa

Wat anderen zeggen