By Raisa

Hey! Ik ben Raisa en ik ondersteun jou in jouw zoektocht naar ouderschap op jouw manier.

In een notendop ben ik een gepassioneerde mama, vroedvrouw en lactatiekundige met het hart op de tong. Mijn omgeving omschrijft me meestal als gevoelig, flapuit, empathisch en rust uitstralend. Mijn man en kinderen betekenen de wereld voor mij.

Mijn visie

Persoonlijk ben ik voorstander van natuurlijk ouderschap. Een ouderschap dat mild en verbindend is, zowel naar jezelf als naar je kind toe. Ik vertrek graag vanuit de natuurlijke behoeften en noden van mijn kind. Anderzijds is het belangrijk een balans te vinden met jouw eigen behoeften en noden. En dit maakt het ouderschap mijns inziens zo’n uitdaging! Elke ouder, ieder kind, we zijn allemaal anders met allemaal andere behoeften en noden. Niets is zwart-wit. Bijna alles is mogelijk; zolang het goed voelt en aangenaam werkt voor jou en jouw gezin. Samengevat ben ik nog het meeste voorstander van ‘ouderschap op jouw manier’.

By Raisa gezinsshoot
By Raisa gezinsshoot

Persoonlijke ervaring

Het was eind december 2020 toen ons zoontje Otis een trotse mama van mij maakte. Ondanks dat ik al veel wist over het moederschap – gezien mijn professionele achtergrond – werd het ouderschap voor mijn man en mezelf toch een ware zoektocht. Met de steun van mijn man, was ik toegewijd aan ons borstvoedingsavontuur. Een avontuur waarin we veel uitdagingen gekend hebben.

Een te strak tongriempje en lipbandje, diverse voedselallergieën (waaronder koemelkallergie, soja-, ei- en tomaatallergie), regelmatig dipjes in mijn melkproductie en tweemaal een borstontsteking kwamen op ons pad. 

Daar kwam nog bij dat Otis veel periodes doorgemaakt heeft van veel huilen, moeilijk slapen, herhaaldelijke oorontstekingen, et cetera.

Eind oktober 2022 maakte Lily ons gezin compleet. Er was opnieuw sprake van verschillende allergieën en een te strak tongriempje en lipbandje. Bovendien verwerkte Otis zijn emoties bij deze gezinsverandering vooral ‘s nachts en had dan veel nood aan onze nabijheid. Het ouderschap blijft voor ons uitdagend; een constante belevenis van afwegingen. We blijven streven naar een goede balans in ouderschap op onze manier.

Professionele ervaring

In 2014 heb ik mijn opleiding tot vroedvrouw met grote onderscheiding afgerond. Deze heb ik versterkt met een diploma Master in Health Education and Promotion. Na mijn studies ging ik aan de slag als zelfstandig vroedvrouw in de thuiszorg. Dit bijberoep combineerde ik enkele jaren met een job in het ziekenhuis en daarna met het doceren van studenten vroedkunde aan de hogeschool.

In 2018 heb ik – samen met mijn collega – vroedvrouwenpraktijk l’Origine opgezet. Sinds 2021 ben ik volledig toegewijd aan de thuiszorg. In de praktijk begeleid ik gezinnen met een kinderwens, tijdens hun zwangerschap en tot 1 jaar na de geboorte.

 In de loop van de jaren heb ik me bijgeschoold tot lactatiekundige, voetreflexoloog en perinataal counselor. Stuk voor stuk opleidingen die mijn interesses sterk triggerden om “mijn mama’s” nog beter te kunnen begeleiden. Ik mocht al honderden gezinnen begeleiden in hun zoektocht naar ouderschap op hun manier. Mijn advies is nooit hetzelfde. We zoeken steeds samen naar wat voor het gezin werkt.

By Raisa professionele ervaring
By Raisa info & tips blog

By Raisa

Een nieuw kindje in je leven blaast je toch even omver. Dat is een gegeven dat zeker is. Het prille ouderschap kan zeer overweldigend voelen. Je krijgt zoveel verschillende adviezen, er zijn zoveel verschillende meningen. Toch zijn we in één lijn gelijk; we willen het beste voor ons kind.

Het is in augustus 2022 dat ik alle kriebels in mijn lijf heb gevolgd en “By Raisa” heb opgestart. Met mijn online cursusaanbod, blogs en sociale media – volg jij me al? – wil ik jou en zoveel mogelijk andere ouders informeren en inspireren in je proces naar ouderschap jouw manier.

Mijn Missie

Mijn missie? Jou handvaten geven die van jou de ouder maken die jij wil zijn. Zodat je zelfzeker in jouw schoenen kan staan als ouder op jouw manier. Je krijgt van mij wetenschappelijk onderbouwde en ervaringsdeskundige informatie en tips. Daarmee mag jij zelf doen wat jij wilt. Ik stimuleer jou om zelf te gaan voelen. Wat wil ik voor mezelf? Wat wil ik voor mijn kindje en mijn gezin? Wat voelt goed voor ons? By Raisa helpt jou groeien in jouw ouderschap op JOUW MANIER.

Voel je zelfzeker als ouder, dankzij inspirerende blogs en krachtige cursussen.

In de blogs wisselen informatie en ervaringsverhalen elkaar af. Naast informeren, zal het jou ook inspireren. Met de online videocursussen kom je terecht in een wereld vol nuttige informatie, praktische tips en inspirerende ervaringsverhalen.

Ben je benieuwd naar de eerste cursus-ontwikkeling? Dat wordt “Borstvoeding op jouw manier”. Want ook borstvoeding geven kan op zoveel verschillende manieren. Schrijf je alvast in op de wachtlijst! Zo ben jij als eerste op de hoogte van de lancering én krijg jij uiteraard nog mooie voordelen daarbij!

Heel veel liefs,
You do you,
Raisa

Wat anderen zeggen